• kişisel blog en büyük hobiniz olabilir


    Kişisel blog oluşturarak kendinize hobi edinebilirsiniz, herhangi bir kişinin uzman olduğu yada uzmanlaşmaya çalıştığı alanlarda araştırmalara dayalı olarak belirli konu yada konularda makalelerini yayınladığı ve bloğuna genelde kendi ismini verdiği blog türleridir. Bir diğer tanımı ise kişinin farklı kategorilerde hobi yada bir uğraş olarak ister kendi yazdığı ister farklı platformlardan derlediği içerikleri yayınladığı, kendi ismini kullandığı bloglardır.

    Kişisel blog nasıl oluşturulur?


    Kişisel blog açmak aslında standart bir blog açmaktan ibarettir. Alt yapı seçimi, tema seçimi, içerik ve kategori seçimi tamamen bildiğimiz blog oluşturma mantığındadır. Blog oluşturma konusunda herhangi bir bilgiye sahip değil iseniz aşağıdaki makalelere göz atmanız yeterli olacaktır. 


    Kişisel Blog için domain seçiyoruz


    Blogging konusunda fikir sahibi olduktan sonra,en önemli noktalardan birisi olan domain seçimi konusuna geçebiliriz. Domain seçiminde dikkat etmeniz gereken kriterlere ve püf noktalarına Blog açmak için domain seçimi nasıl olmalı konusuna bakıyoruz.Ayrıca domain seçiminde seo konusunda da hassas davranmamız gerekiyor. Bu yüzden Seo için domain seçimi bize yeterli olacaktır. 


    Kişisel blog için hosting seçimi nasıl olmalı


    Domain seçimini yapıp satın aldıktan sonra dosyalarımızın barınacağı ve bloğumuzun yayın yapacağı sunucu için hosting paketlerinden satın alacağız. Elbette bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Çünkü kaliteli firma bulmak gerçekten çok çok zor. Tecrübeyle sabittir. Bu yüzdenHosting Seçimi Nasıl Olmalı konusuna bakıyoruz. 


    WordPress Kurulumu


    Kişisel bloğumuzda altyapı olarak WordPress kullanacağız. Bu yüzden tek tıkla wordpress kurulumu yapıp. WordPress kurulumundan sonra yapılacak 8 ayar kısmınıda yapıp işlemi tamamlıyoruz. WordPress sisteminde yeniyseniz öncelikle WordPress kılavuzu : Yeni Başlayanlar İçin A’dan Z’ye WordPress ve WordPress’te eklenti nasıl yüklenir? hemen görsel anlatım sayesinde öğreniyor WordPress olmazsa olmaz 2016 eklentileri içerisinden gerekli olan eklentileri yüklüyoruz. 

    Seo Uyumlu Olarak İlk Makale Yazımı


    Bloğumuzu açtık, kategori ve içeriklerimiz konusunda karar verdik. Şimdi sıra geldi ziyaretçilerimizi etkileyecek içerikleri oluşturmaya. Unutmayın etkili ve Seo uyumlu içerikleriniz yoksa sıralamalarda yükselmeniz ve ziyaretçilerinizi arttırmanız oldukça zordur.Bu yüzden içeriklerimizi kesinlikle Seo uyumlu olarak oluşturuyoruz. Bu konuda ise Seo uyumlu makale nasıl yazılır konusunu inceliyoruz.

  • You might also like