• Ayda 5 kilo vermek istermisiniz?

    Sağlıklı ve doğal kilo vermek, zarif ve fit bir vücuda sahip olmak herkesin hayali. Bir çok birey için hayal gibi veya çok ağır diyet uygulamalarına katılıp, diyet listeleri yapmanın koşul olduğu düşünülse de gerçekte öyle değil. Kolay Zayıflama, doğal biçimde hızlı ve etkili zayıflamak için bu katı kurallara veya kimyasal ilaçlara gerek yok. Yapmanız gereken Bazı kilo verme teknikleri için sabır göstermek, bu zamanda gerilim yapmamak ve aşağıda sizler için sunmuş olduğumuz programlara riayet göstermek yeterlidir.

    Zayıflama Yöntemleri ve doğal yollarla zayıflamak için ilk kural gerilim yapmamak ve kilo vereceğinize inanmaktır. Kilo vermeyi başaranların ortak özellikleri incelendiğinde bu iki ana kuralı yerine getirdikleri görülmektedir. Sonrası için işte sizlere sunmuş olduğumuz Altın niteliği taşıyan teknikler.
    1 – ) Bir ayda 10 – 20 kilo verebilirsiniz yalanı!
    İnsanların umutları ile oynamak ne kadar etik dışı bir davranış olsa da birtakım birey veya firmaların kasalarını dolduran süslü bir cümle olarak karşımıza çıkıyor. Zira bireyin metobolizması hakkında bir halda 1 ayda bireyin verebileceği maksimum kilo ortalama 10 olması gerekiyor. Fazlası hem bünye için zararlı hem de cildinizin daha süratli sarkmasına, kırışmasına ve selülit oluşmasına yol açacaktır. Sadece Selülit veya cilt sorunları değil ciddi sağlık sorunları ve sonrasında süreğen rahatsızlığa neden olacak hastalıklara davetiye çıkartabilmektedir. Bu nedenle, Bir ayda 10 kilo, 20 kilo verebilirim çabasına girmek oldukça yanlış ve tehlikelidir.
    İlk Kuralımız; “Çok Hızlı Kilo vereceğim” kanaatini ortadan kaldırmaktır.
    2 -) Bu Zayıflama hapını arkadaşım kullandı 10 kilo verdi.
    Bilhassa içerisinde Sibutramin isimli kimyasal içeriği bulunan “Zayıflama hapı” ve ya “kilo verme ilaçları” hızlı zayıflama noktasında oldukça etkin olsa da metabolizmaya ağır bir biçimde müdahalede bulunduğu için ölümlere nedeniyet verecek kadar önemli tehlike içermektedir. Türkiye’de satışı yasak olan bu çeşit hap veya ilaçlar uzak doğu ülkelerinden ülkemize kaçak gelmekte ve yasa dışı yollarla internetten satılmaktadır. Hiç bir biçimde bu tarz ürünlere itibar gösterilmemesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Arkadaşınız bu tarz ürünleri kullanmış ve ciddi kilo vermiş olabilir, yalnız bu arkadaşınızın herhangi bir yan etkisi oluşturmadığı anlamına gelmez. Bu çeşit ürünleri hiç bir beslenme uzmanı veya doktor tavsiye edilmektedir. Zayıflama Hapları hakkında konulara ilaveten diğer makalelerimiz de ayrıntılı olarak yer vereceğiz.
    2. Kuralımız Kimyasal İçerikli Zayıflama İlaçlarından Uzak Durunuz
    3- ) Bir Arkadaşım bu diyeti uygulayarak ayda 15 kilo verdi
    Diyet listeleri hazırlamak, internetten bulduğunuz her diyet uygulamasını bilinçsiz biçimde uygulamak, 2. madde de yer verdiğimiz kilo verme ilacı kullanmak kadar tehlikeli bir tekniktir. Gerçek bir diyet listesi içerisinde bedeninizin ihtiyaç duyduğu bütün besinler yer almalı, vücut dengesini koruyacak vitaminler yer almalıdır. Sadece şunu yiyeyerek zayıflayın, kahvaltı yapmayın, şu yemeyi yemeyin, şu tatlıyı yemeyin tarzında sert ve katı diyet uygulamalarından uzak durunuz. Bu tip listeler sizi zayıflama eyleminizden soğuttuğu gibi, gerilime sokarak daha çok kilo almanıza da neden olur. Peki “doğal biçimde hızlı ve basit nasıl zayıflarım?” diye probleminizi duyar gibiyim. Yazımızı okumaya ara vermeden devam edin lütfen.
    3. Kuralımız sert ve ağır diyet uygulamalarından uzak durun!
    4 – ) Zayıflama bantları, pilates, gibi hareket ürünleri Uzun soluklu bir uğraş
    Zayıflama sürecinde spor yapmak kuşkusuz oldukça önemli bir eylemdir. Fakat bilhassa reklamlarda karşımıza çıkan kilo verme bantları ile kilo vermek tamamıyla saçmalıktır. Zayıflama bantlarının mantığı terletme özelliği taşır. Nevarki, esasen spor yaparak terlemeniz mümkün olabilir. Bu nedenle bu çeşit bantlar tamamıyla lüzumsuz olarak kabul edilir.
    Pilates topları ve kolay spor aletleri ise uzun soluklu, evinizde rahatça uygulayabilirsiniz. Nevarki, ifade ettiğimiz üzere başarısı, reklamlarda söylendiği üzere 1 hafta 1 ay gibi bir zamanda sonuç alınması olası değildir. Egzersizler ve spor kilo vermenın altın kuralı kabul edilir. Fakat, bu tip ürünler tek başına hiç bir şey ifade etmez. Uzun soluklu ve derli toplu çalışarak sonuç alabilirsiniz. Bu süreç en az 4 ay ile 6 ay gibi bir anı kapsar.
    Sonuç olarak bu çeşit ürünleri gözünüzde netlikle büyütmeyin. Bu çeşit ürünlerin yerine günde sabahları kahvaltıdan sonra 20 dakika yürüyüş ve ya haftada 3 gün 1 saat yüzmek kusursuz bir kilo verme tekniği olarak kabul görmektedir.
    4. Kuralımız Spor yaptığınız sırada aşırıya kaçmayın. Ve Ilık su için
    5 – ) En Kolayı Televizyon Karşısında Yatarak Zayıflama!
    Üstelik cipsi ve kola eşliğinde… Hemen sevinmeyin. Şaka yaptık :) Hayatın altın kuralını hatırlatmak isteriz. Eylemsizlik, başarısızlıktır. Yaşamın hiç bir noktasında eylemsizlik ile sonuç alınmaz. Kendiliğinden kilo verilmez, kilo alınmaz. Bu nedenle, işiniz ne olursa olsun, hayat koşullarınız, imkanlarınız bütün bunları bir kenara bırakıp, beslenme alışkanlığınıza biçim vermeniz ve anı kendiniz oluşturup bu an içerisinde spor yapmanız gerekiyor.
    5. Kuralımız Eylemsizlik Başarısızlıktır.
    Yukarıda yer verdiğimiz maddeler yalnızca uyarılar olup, yanlış beklentilerden uzak durmanız için bir hatırlatmaydı. Sağlıklı, doğal ve zorluk çekmeden kilo verme ve zayıflamak için önceliğiniz bu kuralları yerine getirmeniz gereklidir.
    Kolay Zayıflama Önerilerimiz
    Sıra Kilo Verme ve Fit bir vücuda kavuşmaya geldi. Şu unutulmamalıdır ki, insan bünyesi kilo alımına eğimlidir. Bilhassa, karın ve Basen kısmından kilo almak bir kabus gözükse de insanın gelişmesinde normal olarak ifade edilir. Nevarki, bu noktayı ortadan kaldırmak fit ve hoş bir vücuda kavuşmak elimizde.
    Kilo Verme Sürecinde İlk Kuralımız;
    FastFood , Hamburger, Kola Cips gibi abur cublinkarı unutmak!
    Sağlıksız beslenme alışkanlığını değiştirmemiz koşul. Sağlıksız beslenme yalnızca kilo almamıza neden olmaz, ilaveten hızlı yaşlanmamıza ve uzun vadede birçok hastalığa davetiye çıkarır. Bu nedenle, Yağda kızartılmış, patates, cipsi, hamburger ve en önemlisi kola gibi fastfood tarzı içecek ve yiyeceklerden uzak durmanız gerekir demiyoruz. Tamamen hayatınızdan çıkartmalısınız. Şayet o karın incelecekse, aslından “kilo vermek istiyorum” diyorsanız, bu kilo verme sürecinde yapılması gereken ilk kuraldır. Hayatınıza yeni bir başlangıç yapın ve Fast Food alışkanlığınızı ortadan kaldırın. Hemen Şimdi!
    Meyve ve Sebze’ye Yüklenin!
    ” – Hepsi Hormonlu ama!” dediğinizi duyar gibiyim. Nevar ki, Sağlıklı beslenmek ve zayıflama sürecinde size destekçi olacak en büyük besin kaynakları Meyve ve sebzedir. Ne kadar hormonlu veya zor olsa da mümkün olduğunca günün bütün öğünlerinde meyve ve sebze tüketmeniz size kilo verme ve doğal zayıflama yolunda büyük yarar sağlayacaktır. Meyve ve sebzelerin mucizesini farklı makalelerde ayrıntılı olarak yer vereceğiz. Ama bunları hepimiz biliyoruz. Biliyoruz ama yapmıyoruz. İşte eylemsizlik böyle bir şey. Bilhassa, Elma, Çilek, Kayısı, Karpuz, kış aylarında portakal, nar, gibi meyveler zayıflamanıza ve metobolizmanızın sağlıklı biçimde katkı sağlar.
    Kilo Verdiren Zayıflatan Meyveler ve Sebzeler Nelerdir?
    Elma, Salatalık, Kırmızı üzüm, Karpuz, Yaman mersini, nar, Kiraz, Kayısı
    Tatlı Krizine Çikolata ile Cevap Verin
    Şerbet veya şekerli tatlılar yerine Bitter Çikolata tercih edin. Tabii abartmamak koşuluyla. Çikolata mutluluk hormonu da salgıladığı için kilo verme sürecinde sizi pozitif tutmayı başaracaktır.
    Yavaş yemek yiyin ve doymaya araştırmayın
    Hızlı yemek yemek bir takımları için alışkanlık olarak kabul edilir, bir takımları içinse, bir yere yetişmek için yemeği hızlı bitirmeye araştırma gayreti. Nevar ki hızlı yenilen yemek kilo aldırmaktadır. Yemek sofrası kurulur, sofraya oturulur ve yemek yenir. İşte burada dikkat edeceğimiz nokta yemeği yavaş yemek, lokmaları iyice çiğneyerek yutmak, midenin hazmı için oldukça önem taşımaktadır.
    Doymak için çaba göstermeyin! Doyasıya yemek yemek sağlıklı bir davranış değildir. Bu nedenle doyasıya yeme alışkanlığınızdan da vazgeçmeniz oldukça önem taşımaktadır. Yemek aralarında Ilık su içmeniz de doyma hissini artıracağından yemek yerken kilo almanızı engeller. Tüm diyetisyenlerin ortak önergesi olarak kabul edilen yemeğin ortasında su içmek önemli bir kuraldır. Bunu her yemek öğününde uygulayın.
    Altın Kural : Sabahları Aç Karnına 2 Bardak Ilık Su İçin
    Kilo vermenin en hızlı ve en doğal yolu. Altın Kural. Sabahları aç karnına 2 bardak ılık su içmek. Yağ yakma özelliği taşıdığı gibi hızlı zayıflamada kusursuz bir sonuç elde etmenize imkan sağlayacaktır. Diyetisyenlerin ve beslenme uzmanlarının ortak önergelerinden bir tanesi de her sabah aç karnına 2 bardak ılık su içmektir. Bunu gece yatmadan önce de uygularsanız hem sağlık açısından hem de bölgesel kilo verme noktasında büyük yarar sağlar.
    Ekmek Yemeyin! Yeseniz dahi 2 Dilimi geçmesin.
    Ekmek kilo aldıran yiyeceklerin başında gelir. Midesi genişlemiş bireylerin ortak sorunu yemek yerken ekmeği çok tüketmek. Çorba içerken bile neredeyse yarım ekmeği tüketen bireylerdenseniz işiniz çok zor. Ekmeği de tıpkı fast food gibi unutun. İllada ekmek diyorsanız bu iki dilimi geçmesin.
    Altın Günleri, Partiler, Doğum Günleri
    Bir kereden bir şey olmaz deyip, altın gününde göçeşitdüğünüz pastalar, tatlılar, hamur işleri. Ya da arkadaşınızın doğum gününde pastanızın hepsini yemek, zayıflama talebinizin az olduğunu veya iradenizin zayıf olduğunu gösterir. Gelen ikramlara yüz çevirin demiyoruz kuşkusuz. Sadece tabakta ki ikramlara tadımlık bakmanız yeterli olur. Buna özen gösterin. İkram edilenlere hayır demeyi öğrenmeniz zayıflama sürecinizde ki başarınıza büyük katkı sağlayacaktır.
    Spor… Spor… Spor…
    Yukarıda değindiğimiz spor konusuna geri dönelim. Şayet anınız ve imkanınız varsa bir spor salonuna yazılmak oldukça önem taşımaktadır ve sizi disipline tutmakta büyük yarar sağlar. Şayet imkanınız yoksa sabah kalktığınızda veya müsait an veya mekanlarda hareket yapmayı alışkanlık durumuna getirmelisiniz. En iyi spor tavsiyemiz, günde en az 30 dakika hafif tempo ile yürümek ve haftada 3 gün günde 1 saat yüzmek.
    Artık Zayıfladınız Sizi Tebrik Ediyoruz
    Zayıflamak bir anda olmaz kuşkusuz. Nevarki basit ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu yazımızın birçok yerinde söyledik. Siz o kiloları bir ayda almadığınıza göre bir ayda geri verme hayalleri kurmayın. Önerilerimize uyarsanız 1 ay içerisinde 5 zayıflamanız hayal olmadığı gibi abartı da olmayacaktır. Zayıflamak sizin için bir hedef olmasın, dengeli beslenmek ve derli toplu spor yapmak hedefiniz olsun. Bunu bir yaşam şekli durumuna getirmelisiniz. Yaşam kaliteniz de böylece yükselmiş olacak. Bu prosedürün ömrünüz boyunca devam edeceğini unutmayın. seçiminizi yapın:
    – Hayatınız boyunca kızartmaları pastaları yemek ve sağlıksız ve şişman olmak
    + Hayatınız boyunca her şeyin tadına bakıp sofradan doymadan kalkmak. Sonuçta fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak.
  • You might also like